Ο διαγωνισμός της Καθαρής Εβδομάδας 2023 έφερε πολλές συμμετοχές που τιμούν με πολυμεσικές, επινοητικές και δημιουργικά πρωτότυπες προσεγγίσεις τους υπαλλήλους καθαριότητας των δήμων μέσα από μια αξιοσημείωτη ποικιλία διαφορετικών ταινιών. Για αυτό η επιτροπή μετά από ψηφοφορία αποφάσισε να δώσει τα τρία πρώτα βραβεία σε 3 ταινίες που είναι:

1ος νικητής

Στην Μαριλία Κολυμπίρη για την πρωτότυπη χρήση ενός εναλλακτικού τρόπου έκφρασης που δημιουργεί ένα αυτόνομο καλλιτεχνικό έργο- με ήρωες που δημιουργούνται γλυπτικά και ζωγραφικά ειδικά και συνδυάζονται με το βίντεο στήνοντας ένα άρτιο, πολυμεσικό και προσβάσιμο σε όλους κινηματογραφικό αποτέλεσμα.

2ος νικητής

Στον Στέλιο Μπουζιώτη για την εξαιρετικά άρτια κι επαγγελματική κινηματογραφική οπτική που αναδεικνύει κρυφές πλευρές της ζωής των υπαλλήλων καθαριότητας, τονίζει την αλληλεπίδρασή τους με τους πολίτες οδηγώντας σε ένα καίριο σύνθημα στο τέλος.

3ος νικητής

Στον Μάρκο Τράκα για την ευαίσθητη αποτύπωση μέσα από μια πρωτότυπη σεναριακή ματιά που εξοικειώνει όλες τις ηλικίες με το θέμα της δημόσιας καθαριότητας, έχει άρτια διεύθυνση ηθοποιών και αποτυπώνει τους υπαλλήλους καθαριότητας σε μια αποκεντρωμένη περιοχή.

Βίντεο συμμετεχόντων 

Οι “νικητές” όμως δεν τελειώνουν εδώ. Εκτός από τις 3 πρώτες θέσεις, η κριτική επιτροπή αναγνώρισε το ταλέντο 7 ακόμη δημιουργών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Οι ταλαντούχοι αυτοί δημιουργοί, μπορεί να μην απέσπασαν κάποιο από τα τρία πρώτα βραβεία αλλά τους αξιζει να γίνει η προβολή των δηιουργικών τους βίντεο αφού μέσα από τα δικά τους μάτια, δημιούργησαν εικόνες ευγνομοσύνης προς όλους όσους φροντίζουν η πόλη μας να είναι καθαρή.

Δημιουργός:
Μαυρομούστακος Μιχαήλ, Χρήστος Μπέτας & Χάρης Μπέτας

Δημιουργός:
Στέλιος Μπουζιώτης

Δημιουργός:
Μικέλ Εργκαρ & Κόφι Γιαντόμ

Δημιουργός:
Γεωργία Βαλμά

Δημιουργός:
Νίκος Μαντζαρίδης & Σωκράτης Μουσμουλίδης

Δημιουργός:
Χάρις Σερδάρη & Νοεμή Βασιλειάδου

Δημιουργός:
Ναυτοπρόσκοποι Διονύσου